środa, 24 października 2012

Sałatka z kaszy jaglanej z pieczoną dynią

Ze wszystkich dyniowych przepisów, które przerobiłam na tegoroczny Festiwal Dyni, ten okazał się największym zaskoczeniem. Po prostu robiąc tak prostą sałatkę nie liczyłam na wiele. Miała dobrze smakować i ładnie się prezentować. I rzeczywiście, intensywnie pomarańczowe plasterki pieczonej japońskiej dyni wyglądały bardzo zachęcająco. Zaskoczeniem był dla mnie fakt, że sałatka nie była po prostu dobra. Była wyśmienita.

Okazuje się, że odkryłam swoje nowe ulubione połączenie - słodką dynię z czerwonym octem winnym. To, plus trochę świeżej kolendry i słonej fety. Kaszę jaglaną dopiero co zaczynam poznawać, ale chyba również wejdzie do stałego repertuaru. Lekko orzechowa, bardzo dobrze łączy wszystkie smaki sałatki. A jesli wziąć pod uwagę, że jest w niej jeszcze pożywna fasola, na obiad, nawet jesienny, spokojnie można podać tylko tę sałatkę.


 ***
Przepis dodaję do akcji Festiwal Dyni
prowadzonej przez Beę w Kuchni 



 

Sałatka z kaszy jaglanej z pieczoną dynią i fetą


po przepis na sałatkę z kaszy jaglanej z dynią
 zapraszamy teraz na nasz nowy blog Magazyn Kuchenny:


http://www.magazynkuchenny.com/salatka-z-kaszy-jaglanej-z-pieczona-dynia/






Brak komentarzy: